Få vores nyheder på mail

Chips-producent reducerer klimaaftryk med 92%

Pressemeddelelse   •   Okt 31, 2019 15:43 CET

Taffel, der har leveret sprøde kartoffelchips til danskerne i 60 år, vil være Co2-neutrale i 2020. Derfor skifter de naturgas ud med miljøvenlig biogas i chipsproduktionen af de salte snacks, hvilket allerede har mindsket deres Co2-udslip med hele 92%

Selvom der er meget opmærksomhed på det for tiden, er det svært som forbruger at leve 100% klimavenligt. Man kan ikke vide sig sikker, bare fordi en fødevare bliver produceret på en skandinavisk eller dansk fabrik, for produktionen kræver energi. Alligevel har Taffel sat sig for at minimere deres klimaaftryk, så forbrugerne kan nyde deres chips med en god smag i munden.

“Det er et helt naturligt skridt for os at ville være CO2-neutrale,” fortæller Ronni Köhl-Holk, der er marketingchef hos Taffel og fortsætter: “Vi har gang i en større, klimavenlig omstilling, der handler om at tilbyde chips på en ansvarlig måde. Og nu er vi så nået dertil, at vi har erstattet størstedelen af vores energi med biogas i vores produktion. Det er et stort og vigtigt skridt for os og ikke mindst for forbrugerne, der nu kan tænke på miljøet - uden at skulle undvære deres chips.”

Cirkulære chips
I forbindelse med Taffels produktion af chips kommer der restaffald. Det bliver sendt til et anlæg, hvor det anvendes til produktion af biogas. Biogassen benyttes blandt andet til produktion af chips, da Taffel får deres energi fra samme anlæg. Restaffaldet fra biogasproduktionen bliver blandt andet brugt som gødning på de kartoffelmarker, hvor kartoflerne til chipsproduktionen kommer fra.

“Vi er stolte af at have skabt en cirkulær metode, hvor intet går til spilde, og resultatet er chips, der produceres uden at udlede unødvendig og skadelig CO2,” påpeger Ronni Köhl-Holk.

Derudover stræber Taffel efter at 100% af deres indpakning skal kunne genanvendes fra 2025. 

Historien om Taffel begynder med snaps. I 1959 kom de første Taffel kartoffelchips til verden hos de danske spritfabrikker. Man havde i mange år produceret snaps af kartofler, og denne omfattende kartoffelekspertise kunne bruges til at gå ind i et marked, der var på vej frem: Chips. I samarbejde med særligt udvalgte avlere, der dyrkede de mest velegnede kartoffelsorter, begyndte produktionen af Taffel chips.