Få vores nyheder på mail

Du tror, det er løgn: Taffel lancerer chips lavet af linser

Pressemeddelelse   •   Okt 27, 2017 14:08 CEST

Ny linsechips fra Taffel med 40 % mindre fedt og 13 & protein

Danmarks ældste producent af chips, Taffel, lancerer nu en linsechips med 40% mindre fedt og hele 13% protein.

Oprindeligt kaldte vi chips for franske kartofler, så det kan lyde selvmodsigende, når Taffel lancerer sine nye Linsechips, der aldrig har set skyggen af en kartoffel. Men den er god nok.

Chipsene er lavet af linsemel, og skulle man tvivle på, om det er en god idé, skal man blot kigge over Sundet til vores svenske naboer. Her river de 70.000 poser ned fra hylderne om ugen, hvilket har givet Linsechips med sour cream & onion pladsen som det fjerde bedst sælgende snackprodukt i Sverige.

”Vi skal bare have folk til at smage dem”

Hos Taffel lægger de ikke skjul på, at linsechips kan klinge underligt i mange ører. Men på baggrunden af succesen i Sverige, har man store forventninger til dem. Hele succesen afhænger dog af én ting.

”Jeg kan godt forstå, hvis man synes, det lyder mærkeligt med chips, der er lavet at linsemel. Det gjorde jeg også selv, indtil jeg smagte dem. Så det er vores strategi: vi skal have folk til at smage dem, så går resten af sig selv er jeg ret sikker på,” siger marketingchef Ronni Köhl-Holk.

Derfor kan vi også forvente, at der uddeles smagsprøver af de sprøde Linsechips henover det næste stykke tid.

Ikke en helsechips

De nye chips fås i to velkendte varianter: sour cream & onion og dild & purløg, og så kan de nydes med lidt bedre samvittighed, de indeholder nemlig 40% mindre fedt end almindelige chips, hele 13% protein, og så er de desuden fri for animalske ingredienser.

Men man skal ikke tro, det er en helsechips, forklarer Ronni Köhl-Holk.

”Det er ikke en helsechips, men vi har forsøgt at imødekomme et ønske fra nogle af vores forbrugere, der gerne vil have et produkt med højere indhold af protein og et lavere indhold af fedt, uden at der gås på kompromis med den lækre smag og den knasende sprødhed,” siger Ronni Köhl-Holk.

Chipsruption

Hver dansker spiser årligt mere end fire kilo snacks. På den baggrund skulle man tro, at der allerede var masser af populære alternativer til almindelige chips på hylderne. Men når det ikke har været tilfældet, skyldes det en helt særlig udfordring.

”Hvis du skal lave en helt ny slags chips, er det ikke nok at genbruge den samme gamle model. Så risikerer du at gå på kompromis med smag og sprødhed. Du er nødt til at bryde formlen og udfordre den traditionelle tilgang til, hvad chips er. Det er chipsruption,” siger Ronni Köhl-Holk.

De nye Linsechips kan fås i Føtex, Bilka i udvalgte Kvickly, Superbrugsen og MENY-butikker samt hos nemlig.com. I forbindelse med kampagner vil de også kunne findes i andre kæder som Netto, Lidl og Fakta.

Det hele startede i 1959 da de første Taffel chips kom til verden på de danske spritfabrikker. 

Siden da har vi solgt mere end 10 millioner chips til danskerne i mere end 300 butikker landet over.

Vi har en stolt historie og vi arbejder for at forblive den klassiske chips som danskerne tager med hjem.